Bahan-bahan ( 50 Biji ) :
250g mentega350g tepung gandum
100g gula aising
150g tepung jagung
1 camca teh esen vanilla
Bahan untuk Topping :
125g gula aising
1/2 putih telur
1/2 sudu teh tepung jagung
emulco yg digemari ( sy guna strawberry & pandan emulco)
Cara-cara:
- Pukul mentega dan gula aising. Masukkan esen vanilla dan pukul lagi hingga gebu.
- Masukkan tepung gandum dan tepung jagung. Gaul sehingga sebati.
- Terap doh setebal 1/2cm menggunakan cookie cutter yg disukai.
- Susun biskut di dalam tray yg telah dialas dengan kertas minyak.
- Sapukan topping diatas biskut (boleh guna jari untuk hasil yg baik)
- Kemudian, hiaskan topping dengan emulco kegemaran anda.
- Bakar pada suhu 150 C selama 17 - 20 minit.
- Campurkan kesemua bahan2 diatas dan kacau sehingga sebati.
No comments:
Post a Comment